تحلیل رفتار پویا در کنترل ازدحام اینترنت
در این بخش پروژه تحلیل رفتار پویا در کنترل ازدحام اینترنت را برای شما آماده کرده ایم که پروژه مناسبی در حوزه شبکه های کامپیوتری، مدیریت شبکه و مهندسی کنترل است. این پروژه با استفاده از نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده است که در ادامه می توانید فیلم و تصویر خروجی آن را بررسی نمائید.
پروتکل TCP/IP
امروزه اکثر سیستم عامل ها و شبکه های کامپیوتری بزرگ و حتی اینترنت که بزرگترین شبکه در جهان می باشد، از پروتکلی به نام پروتکل TCP/IP استفاده می کنند.
محدودیت در ظرفیت بافر مسریاب ها و پهنای باند
محدود بودن پهنای باند و همچنین محدودیت بافر مسیریاب ها در زمانی که درخواست خدمات در شبکه افزایش می یابد، موجب می شود تا منابع شبکه نتوانند پاسخ گو باشند و اگر راه حل مناسبی برای مدیریت ترافیک شبکه نداشته باشیم، شبکه به طور کلی ناپایدار می شود. این شرایط باعث بزرگ شدن طول صف تشکیل شده در مسیریاب ها می شود و این موضوع هم تاخیر بیش از حد مجاز در رسیدن بسته ها به مقصد را به دنبال دارد و حتی ممکن است باعث شود که هیچ بسته ایی به مقصد مورد نظر خود نرسید. موارد گفته شده به خوبی اهمیت موضوع پایدار سازی طول صف را نشان می دهد.
کنترل ترافیک در شبکه های مخابراتی
اکثرا در حوزه تئوری کنترل، مهمترین بحث پایداری و همچنین پایدار سازی سیستم های دینامیکی است و با به توجه توانایی و قدرت ذاتی علم کنترل در زمینه پایدار سازی، ورود این علم به حوزه کنترل ترافیک در شبکه های مخابراتی دور از انتظار نیست. از آن جا که می توانیم شبکه های مخابراتی را به شکل یک سیستم دینامیکی مدل سازی کنیم، استفاده از علم کنترل در این زمینه می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
کنترل ازدحام در شبکه
تا به حال به منظور جلوگیری و همچنین کنترل پدیده ازدحام روش های مختلفی ارائه شده است که بیشتر آن ها نیز روش های مشهوری می باشند. همچنین ایده استفاده کردن از مفاهیم تئوری کنترل برای حل مشکل کنترل ازدحام از سال ۱۹۹۰ میلادی مطرح بوده است و هدف از آن ها استفاده کردن از ابزار هایی می باشد که به منظور تحلیل و طراحی کنترل کننده های ازدحام برای شبکه ها در مهندسی کنترل به عنوان سیستم حلقه بسته وجود دارد، می باشد.
مدیریت صف فعال (AQM)
به طور کلی جهت حل مسئله کنترل ازدحام اینترنت با نگرش سیستمی و همچنین استفاده از تئوری کنترل قادر خواهیم بود تا ساختار حلقه بسته فرایند انتقال داده ها در شبکه های کامپیوتری را به این شکل در نظر بگیریم که کنترل کننده ای از خانواده مدیریت پویای صف یا مدیریت صف فعال (Active queue management – AQM) به منظور پیاده سازی در مسیریاب های شبکه طراحی شده و بقیه شبکه از دید مسیریاب، یک سیستم هدف کنترل یا پلنت تعرف می شود.
هیچ نظری ثبت نشده است