جعبه ابزار منطق فازی
در این مقاله جعبه ابزار منطق فازی (Fuzzy Logic Toolbox) در نرم افزار متلب را بررسی و ویژگی ها و کاربرد های این جعبه ابزار را به همراه داکیومنت انگلیسی در ادامه آورده ایم.
معرفی منطق فازی (Fuzzy Logic)
منطق فازی جهت تنظیم نظریه مجموعه فازی در محاسبات نو ظاهر شد و از منطق ارزش های 0 و 1 فراتر بوده و فضای شناور و نامحدود بین اعداد 0 و 1 در منطق و استدلال های خوده استفاده می کند. منطق فازی از دو مولفه “برویم” یا “نرویم” مولفه جدید “شاید برویم” یا “می رویم” اگر را استخراج کرده و در محاسبات خود استفاده می کند.
معرفی جعبه ابزار منطق فازی
تولباکس منطق فازی (Fuzzy Logic Toolbox) تعدادی تابع MATLAB، ابزار گرافیکی و بلوک سیمولینک برای تحلیل، طراحی و شبیه سازی سیستم ها بر مبنای منطق فازی فراهم می کند. این جعبه ابزار شما را در مراحل طراحی سیستم های استنتاج فازی یاری می کند. تعدادی تابع برای روش های معمول نظیر خوشه بندی فازی و یادگیری عصبی – فازی تطبیقی نیز در آن فراهم شده است.
تولباکس منطق فازی به شما اجازه ی مدل سازی رفتار های سیستم های پیچیده را با استفاده از قوانین منطقی ساده می دهد و سپس این قوانین را در یک سیستم استنتاج فازی پیاده سازی می کند. شما می توانید از آن به عنوان یک موتور استنتاج فازی مستقل نیز استفاده کنید. همچنین می توانید از بلوک های استنتاج فازی در سیمولینک استفاده کنید و سیستم های فازی را در یک مدل کامل از سیستم پویا شبیه سازی کنید. مشابه همه جعبه ابزار های MATLAB این جعبه ابزار را نیز می توان شخصی سازی کرد. می توانید الگوریتم ها را بررسی، کدهای منبع را اصلاح و توان عضویت یا روش های غیر فازی خود را اضافه کنید.
ویژگی های اصلی جعبه ابزار منطق فازی
- واسطه های کاربری خاص برای ایجاد سیستم های استنتاج فازی و مشاهده و تحلیل نتایج
- توابع عضویت برای ایجاد سیستم های استنتاج فازی
- پشتیبانی از منطق های AND، OR و NOT در قوانین تعریف شده توسط کاربر
- سیستم های استنتاج فازی ممدانی و سوگنو
- شکل دهی خودکار تابع عضویت از طریق روش های آموزشی تطبیقی عصبی و خوشه بندی فازی
- توانایی تعبیه یک سیستم استنتاج فازی در یک مدل سیمولینک
- توانایی تولید کد های قابل تعبیه c یا موتور های استنتاج فازی قابل اجرا به صورت مستقل
تصاویری از کاربرد جعبه ابزار منطق فازی
عکس 1: استفاده از بلوک های منطق فازی در سیستم سیمولینک
عکس 2: خوشه بندی شبه تصادفی با استفاده از خوشه بندی فازی C-Means
عکس 3: واسط کاربری خوشه بندی فازی
داکیومنت مربوط به تولباکس منطق فازی خوب بود ای کاش ترجمه فارسی این داکیومنت رو بزاریم به هر حال ممنون عالی بود.
میخواستم بدونم تولباکس منطق فازی رو چجوری میتونم تهیه کنم؟
برای وارد شدن به محیط تولباکس فازی در متلب، دستور fuzzy را در command window متلب بنویسید تا محیط کاری این تولباکس آشکار شود.
سلام یه پروژه می خوام که تو موضوش از منطق فازی استفاده شده باشه تا آخر این ترم می تونید اونو برام آماده کنید.
بله مشکلی نیست درخواست خود رو با ایمیل ارسال کنید بررسی کنیم
سلام خدا قوت . نرو فازی در متلب همون ANFIS هستش؟
سلام بله سيستم استنتاج نروفازی (ANFIS)
سلام ببخشید در تولباکس متلب اگر بخوام دو مرحله سیستم ممدانی استفاده کنم امکانش هست؟ یعنی خروجی های مرحله اول به ورودی مرحله دوم داده بشه؟ اگر آره چطوری؟
سلام من یه پروژه دارم در مورد تقسیم بندی تصاویر پزشکی که این تصاویر مربوط به گروه های مختلف یک بیماری است من میخواهم با استفاده از فازی این تصاویر را به صورت ورودی وارد کنم و در خروجی بگوید کدام تصویر مربوط به کدوم گروه بیماری است، سوال من این است چگونه این تصاویر را وارد کنم؟
سلام خسته نباشید هیچ فایلی برای آموزش تولباکس camera calibrator وجود نداره؟
در مورد جعبه ابزار کالیبراسیون ، مطالبی در سایت نداریم اما به لینک زیر مراجعه کنید. داکیومنت هایی برای این تولباکس ارائه شده: جعبه ابزار کالیبراسیون در MATLAB
سلام میخوام مفهموم و طرز عملکرد منطق فازی رو بدنم خیلی جامع و کامل
سلام ممنون از مطلب تون یه سوال دارم اگر تعداد قوانین فازی خیلی زیاد باشه مثلا 3000 تا. همه ی این قوانین رو دستی باید وارد کنیم؟ سپاس
باسلام و عرض خسته نباشید...بخش قوانین یا همون رولهای من شامل 19684رول هست...برنامه رو که اجرا می کنم اصلا اجرا نمیشه و هنگ میکنه نمیدونم مشکل از سیستم یا ورژن متلب من هست یا با توجه به تعداد قوانین فازی زیاد کلا روش دیگه ای هست که باید استفاده کنم و من ازش خبر ندارم؟میشه لطفا راهنمایی کنید
چطوری میشه با استفاده از کد متلب به تولباکس فازی ورودی بدیم و ازش خروجی بگیریم؟