انتخاب ناحیه پایدار در شبکه WSN
در این بخش پروژه شبیه سازی انتخاب ناحیه پایدار در شبکه WSN با پروتکل مسیریابی ترکیبی را همراه با ترجمه و کامنت گذاری کدها و فیلم نحوه اجرا آماده کردیم که با استفاده از نرم افزار MATLAB و بر اساس مقاله Z-SEP: Zonal-Stable Election Protocol for Wireless Sensor Networks انجام شده است. در ادامه به معرفی شبکه های حسگر بی سیم (WSN) و معرفی پروژه پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی آن به همراه لینک دانلود مقاله مرجع قرار داده شده است.
شبکه های حسگر بیسیم (WSN)
به شبکه های متشکل از تعداد زیادی گره های سنسوری یا حسگر که انرژی آن ها محدود می باشد، WSN یا همان شبکه های حسگر بی سیم می گویند. این گره ها با همکاری یک دیگر عملیات حسگر را انجام می دهند.
انتقال داده ها در WSN
در شبکه های حسگر بی سیم به منظور انتقال اطلاعات پروتکل های گوناگونی ارائه شده اند. ما در این مقاله برای شبکه های ناهمگن حسگر بی سیم پروتکل مسیریابی ترکیبی یا انتخاب ناحیه دار (Zonal-Stable Election Protocol – Z-SEP) را ارائه کرده ایم.
معرفی پروتکل Z-SEP
پروتکل ارائه شده در این مقاله یعنی پروتکل Z-SEP، گسترش یافته پروتکل SEP می باشد و در این پروتکل دو نوع مختلف از دسترسی به ایستگاه پایه دنبال می شود که عبارت اند از: انتقال به صورت مستقیم و انتقال به توسط سرخوشه. در پروتکل پیشنهادی تعدادی از گره ها داده های خود را به شکل مستقیم به sink یا همان ایستگاه پایه ارسال می کنند و تعداد دیگر از گره ها داده های خود را توسط روش خوشه بندی به ایستگاه پایه منتقل می کنند. ما در این پروژه پروتکل Z-SEP را در پروتکل SEP پیاده سازی می کنیم و سپس آن را با پروتکل LEACH مقایسه خواهیم کرد. با توجه به نتایجی که از شبیه سازی های انجام شده بدست آمده است، پروتکل Z-SEP در مقایسه با پروتکل های SEP و LEACH توان عملیاتی و دوره پایداری بیشتری دارد.
شبیه سازی روش ارائه شده
ما با استفاده از نرم افزار MATLAB تعداد 100 گره مستقر در مناطق خاص را در یک میدان به ابعاد 100m * 100m و با توجه به انرژی هر کدام از گره ها شبیه سازی می کنیم و ایستگاه پایه نیز در وسط میدان قرار می گیرد. ما به ترتیب از اولین radio model که تحت عنوان SEP می باشد شروع می کنیم.
هیچ نظری ثبت نشده است