محاسبه SNR برای سیستم ترکیبی RF/FSO با MATLAB
در این بخش پروژه محاسبه SNR برای سیستم ترکیبی RF/FSO هیبریدی در شرایط آب و هوایی مختلف با نرم افزار MATLAB به همراه کامنت گذاری کدها آماده کرده ایم که در ادامه به توضیحاتی از سیستم ترکیبی RF/FSO در شبکه مخابراتی و معرفی پروژه پرداخته و فیلم و تصاویر خروجی این پروژه پردازش سیگنال در محیط متلب قرار داده شده است.
مخابرات رادیویی (RF) و مخابرات نوری (FSO)
ویژگی های انتشاری مخابرات رادیویی (RF) و مخابرات نوری در فضای آزاد (FSO) باعث شده تا این دو فناوری به صورت ترکیبی و پشتیبان یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. روش های مختلفی به منظور پیاده سازی سیستم های ترکیبی ارائه شده که از جمله آنها می توان به ترکیب ارتباط رادیویی و نوری (RF/FSO) اشاره نمود که در آن ارتباط رادیویی و نوری به صورت موازی مورد استفاده قرار می گیرد و گیرنده با توجه به کیفیت سیگنال دریافتی، تصمیم می گیرد که ترکیب بین دو فناوری صورت گیرد و یا لینک رادیویی یا نوری با روش های مختلف انتخاب شود.
ارتباط پرسرعت در مخابرات نوری
مخابرات نوری فضای آزاد (Free Space Optical – FSO) روش مناسبی جهت حل مسئله گام آخر در شبکه های مخابراتی می باشد. یکی از روش های مورد استفاده جهت اتصال آخرین گره های موجود در توپولوژی شبکه های مخابراتی به خطوط انتقال اصلی (ستون فقرات شبکه یا Backbone Network)، استفاده از سیستم های ترکیبی مخابرات رادیویی و مخابرات نوری در فضای آزاد (RF/FSO) است که در آن لینک رادیویی و نوری به طور سری و نامتقارن به کمک رله به هم متصل شده اند. این سیستم ها باعث می شوند که اتصال به گره پایانی شبکه بوسیله ارتباط پرسرعت مخابرات نوری فضای آزاد انجام شود و بیشترین پهنای باند ممکن به آخرین گره های شبکه رسانده شود.
ارزیابی کیفیت سیگنال و کیفیت سرویس (QOS)
کیفیت سیگنال و کیفیت سرویس (QOS) از مهمترین چالش ها در شبکه های مخابراتی می باشد که در شرایط مختلف تحت تاثیر قرار می گیرد. ارزیابی کیفیت سیگنال ارائه شده و داشتن برنامه ریزی های بهینه در این خصوص برای شرکت های ارائه خدمات مخابراتی بسیار حائز اهمیت و مهم است که بتوانند طبق ارزیابی های صورت گرفته، بهترین کیفیت خدمات (Quality of Service – QoS) را به کاربران خود ارائه دهند.
معرفی پروژه
در پروژه حاضر محاسبه نسبت سیگنال به نویز (Signal to Noise ratio – SNR) برای سیستم های ترکیبی مخابرات رادیویی و نوری (RF/FSO) در شرایط آب و هوایی مختلف شامل: هوای پاک، بخار، مه ضعیف، مه ملایم، مه سنگین، باران ملایم (12.5 میلی متر در ساعت) و باران شدید (25 میلی متر در ساعت)، در فضایی با پوشش رادیویی به طول 5000 متر و با ارتفاع 70 متر (منفی 10 متر و مثبت 60 متر) در نرم افزار متلب صورت می گیرد. در تصاویر خروجی زیر (زوم شده) این پارامترهای ارزیابی شده قابل مشاهده است.
هیچ نظری ثبت نشده است