استگانوگرافی در کانال های کد شده فایل صوتی با الگوریتم CELP در MATLAB
در این بخش پروژه استگانوگرافی در کانال های کد شده فایل صوتی با الگوریتم CELP که یک روش رمزگذاری گفتار و صوت است را در نرم افزار MATLAB آماده کردیم که در ادامه به معرفی این روش پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی این پروژه پردازش صوت قرار داده شده است.
فشرده سازی صوت
امروزه در عصر ارتباطات و گسترش روزافزون استفاده از شبکه های تلفن همراه و اینترنت در جهان و وجود محدودیت پهنای باند در شبکه های مخابراتی ، کدینگ و فشرده سازی صوت موضوعی مهم و چالش برانگیز است. در طی دهه اخیر الگوریتم های کدینگ مختلفی توسط پژوهشگران و تحققان ارائه شده اند اما بهترین و پرکاربرد ترین آنها کدک های آنالیز باسنتز می باشد که در سال 1982 از سوی Atal و Remede ارائه شده است.
معرفی الگوریتم CELP
اخیرا مناسب ترین الگوریتم برای کدینگ صوت و صدای با کیفیت مناسب در نرخ بیت های پایین و زیر 16 kbps ، روش پیشگویی خطی با تحریک کد (Code-excited linear prediction – CELP) می باشد که در سال 1985 از سوی Atal و Schroeder معرفی شد. تا به امروز روش های مختلفی برای استاندارد های مهم کدینگ گفتار و صدا بر اساس الگوریتم CELP ارائه شده است. در روش روش پیشگویی خطی با تحریک کد یا CELP سعی می شود که سیگنال تحریک از یک کتابخانه کد حاوی دنباله هایی با توزیع گوسی با میانگین صفر انتخاب گردد، از این رو دنباله سیگنال تحریک یک سیگنال تصادفی می باشد که از یک کتابخانه کد موجود در فرستنده و گیرنده انتخاب می گردد. این روش موجب کاهش نرخ بیت در حدود 4800 بیت بر ثانیه خواهد شد.
هیچ نظری ثبت نشده است