مدل سازی پیچیدن غیرخطی با حالت پایدار برای اتوبوس شهری برقی در MATLAB
در این بخش پروژه مدل سازی پیچیدن غیرخطی با حالت پایدار برای اتوبوس شهری برقی در نرم افزار MATLAB را آماده کرده ایم که براساس مقاله Modeling of Energy Losses During Cornering for Electric City Buses انجام شده است. در ادامه توضیحاتی از معرفی مقاله و پروژه ارائه شده و فیلم و تصاویر خروجی پروژه در محیط متلب یه همراه لینک دانلود مقاله قرار داده شده است.
اتوبوس شهری برقی
پیش بینی دقیق مصرف انرژی برای عملکرد بهینه اتوبوس های برقی باتری دار ضروری است. الگوریتم های پیش بینی مرسوم، تلفات انرژی در هنگام گردش خودرو را در نظر نمی گیرند که این موضوع برای اتوبوس های شهری که در مسیرهای پر پیچ و خم حرکت می کنند، بسیار مهم است. این مقاله مدلی را ارائه کرده است که حالت پایدار برای پیچیدن چنین اتوبوس هایی را توصیف می کند و مصرف انرژی اضافی را تحلیل می کند. این مدل شامل چندین اثر غیرخطی مانند زاویه فرمان بزرگ، چرخ های عقب دوبل و انتقال بار جانبی می باشد. معادلات تعادل غیرخطی حاصل شده به صورت تکراری حل می شوند تا جواب های حالت پایدار به دست آیند.
معرفی پروژه
در این پروژه مهندسی مکانیک با متلب یک مدل غیرخطی حالت پایدار برای یک اتوبوس شهری شش چرخ توصیف می شوذ. به دلیل استفاده از رویکرد چند بدنه ای، پیکربندی چرخ های مدل به راحتی قابل تغییر است. موقعیت و جهت چرخ ها به طور کامل پارامتری شده و امکان تحلیل انواع مختلف وسایل نقلیه فراهم شده است. تمرکز اصلی این مدل بر روی محاسبه قدرت مقاومت در پیچ و قدرت از دست رفته به دلیل لغزش تایرها است تا اثرات این عوامل بر مصرف انرژی خودرو مورد بررسی قرار گیرد. این مدل شامل شش چرخ بوده که در آن دو مجموعه چرخ های عقب دوتایی دارای سرعت های چرخشی جداگانه هستند. در استخراج مدل، از خطی سازی ها اجتناب شده است. زوایای بزرگ مجاز هستند و برای محاسبه نیروهای تایر از فرمول غیرخطی جادویی استفاده می شود. علاوه بر این، اثرات انتقال بار جانبی به دلیل مرکز ثقل (CoG) نیز در نظر گرفته شده است.
شکل نمای شماتیک بالای خودرو و چرخ ها با حل مدل پیچیدن حالت پایدار
مدل غیرخطی توسعه یافته در این پروژه دارای چهار درجه آزادی می باشد. راه حل های حالت پایدار این مدل به صورت تکراری با استفاده از یک روش نیوتن اصلاح شده تعیین می شوند. این مدل امکان محاسبه تمامی سرعت ها و نیروهای تایر را در یک وضعیت پیچیدن مشخص با توجه به شعاع پیچش rho و سرعت خودرو v فراهم می کند. به طور کلی نتایج مدل سازی با MATLAB نشان می دهند که هم مقاومت پیچش در چرخ های جلو و هم سایش تایرهای چرخ های عقب دوبل باعث تلفات انرژی می شوند که با توجه به سرعت خودرو و شعاع پیچ تغییر می کنند. ترکیب نتایج مدل سازی با یک سفر شهری ثبت شده برای یک اتوبوس برقی باتری دار نشان می دهد که این اثرات به صورت ترکیبی می توانند مقداری از مصرف انرژی خط انتقال قدرت را تشکیل دهند.
هیچ نظری ثبت نشده است